Soorten glas

Enkel glas

Dubbel glas

Veiligheidsglas

Voor iedere toepassing het juiste glas

Afhankelijk van de toepassing kan u kiezen voor enkel of dubbel glas of nog veiligheidsglas. Bij Glas Deneckere vindt u een ruime keuze aan sooten glas en aan kleuren, stijlen, vormen en afwerking. Zoekt u iets speciaals voor uw interieur? Ook dan is de kans groot dat u het bij ons vindt. In onze toonzaal staan een  groot aantal mogelijkheden en kunnen onze medewerkers u bijstaan met advies en informatie over de mogelijkheden. Uiteraard kan u ook steeds via mail meer info krijgen.

Tegels en trappen in glas

Glazen tegels in verschillende kleuren alsook trappen in glas

Glazen deuren

Maatwerk in glazen deuren, vlak, mat of gekleurd

Glazen wanden

Glazen wanden voor bureau’s, douches, liften …

Spiegels

Spiegels op maat gemaakt met de gewenste afwerking

Glazen balustrades

Glazen balustrades voor binnen en buiten in veiligheidsglas

Enkel glas

Op vandaag wordt enkel glas enkel nog toegepast als basisproduct voor het maken van dubbel glas en hoogrendementsglas en in interieurtoepassingen. Zo kan met glas ‘gespeeld’ worden en zijn er veel afwerkingsmogelijkheden die een bepaalde ruimte kunnen aankleden.

Glas Deneckere biedt glas aan van verschillende soorten en met verschillende afwerkingen. Zo vindt u bij ons onder meer:

  • Martelé
  • Granité
  • Armé
  • Opaal en klaar glas gelaagd
  • Kaderglas
  • Satin
  • Wit gelakt
  • Klaar glas in diktes van 3 mm tot 19 mm

Naast ons aanbod in soorten glas kunnen ook verschillende bewerkingen worden toegepast. Zo kunnen we in ons atelier boren, slijpen, snijden, lakken, zandstralen, zuren … om u zo het glas aan te bieden dat past bij wat u wilt realiseren.

Dubbel glas

Dubbel glas

Gezien de huidige isolatienormen is dubbel glas de standaard op vandaag bij het plaatsen van nieuw schrijnwerk. Bij dubbel glas worden 2 glasbladen naast elkaar gezet met een tussenliggende, hermetisch afgesloten spouw. Dit soort glas heeft verschillende functies. Zo kan het geluidwerend zijn, warmte-isolerend, brandwerend of nog zonnewerend. Uiteraard kunnen de verschillende functies ook samen worden toegepast. Met dubbel glas of hoogrendementsglas gaat u niet alleen besparen op uw energiefactuur, er worden ook premies toegekend voor het vervangen van enkel glas door dubbel glas.

Veiligheidsglas

Sommige toepassingen vragen veiligheidsglas, dit is geen wettelijke vereiste maar bij ongevallen kan de eigenaar wel aansprakelijk worden gesteld. Daarom doet u er goed aan bij twijfel informatie te vragen. Zo moeten zowel een schuifraam in de woonkamer, een glazen deur, een raam tot op de grond, glas in plafonds, glazen ballustrades …

Twee types glas beantwoorden aan de definiteit van veiligheidsglas: gelaagde glas en gehard glas.

  • Gelaagd glas: dit glas is voorzien van een veiligheidsfolie die ervoor zorgt dat, wanneer een breuk in het glas plaats vindt het glas samen blijft hangen.
  • Gehard glas: wordt met hoge temperaturen behandeld en nadien zeer snel afgekoeld waar een druk onstaat die ervoor zorgt dat, bij breuk, het glas in duizenden kleine stukjes uitéén valt wat de kans op kwetsuren beperkt.